Gå til indhold
Ungdomsvelsignelse

Ungdomsvelsignelse

Apostolsk Kirke Vejle tilbyder sine unge og andre interesserede et intensivt undervisningsforløb, som svarer til det at "gå til præst" i folkekirken. Seniorpræst Søren Viftrup fortæller her om det gode forløb med årgang 2014/2015.

Undervisningen har i år foregået hver tirsdag fra 16,15-17,45 – i tiden fra 23. sept. til 24. marts. Disse unge er videbegærlige og har også en fin indsigt i mange ting. Vi har talt om Bibelens betydning, dens tilblivelse, dens indhold – og de unge har skullet finde frem til små læsestykker rundt i de forskellige bøger og har trænet en god forståelse for at finde rundt. Nogle gange fortæller jeg, andre gange har de unge læst teksten, og så har vi snakket om den. Vi har beskæftiget os med nogle centrale begivenheder og med de centrale temaer. Et eksempel: Hvad skete ved den første påske – udgangen af Ægypten, og hvad er indholdet af den påske, vi fejrer i dag. Og – endelig, hvordan hænger de to begivenheder sammen?

I Det Nye Testamente har vi bl.a. kikket på Bjergprædikenen og på en række situationer, hvor Jesus underviser om Guds Rige.

De unge har deltaget med interesse, med spøg og skæmt og med alvor og smil. De har ‘slugt’ mange skriftsteder og de har lært nogle af dem ekstra godt. De har alle budt ind med synspunkter og holdninger og jeg bevæges ved at mærke deres ærlige interesse og fokus.

Hvert efter år arrangerer Apostolsk Kirke Danmark en fælles undervisningslejr for de unge i efterårsferien (uge 42).

I 2014 foregik det på Efterskolen Kildevæld, Kolding, under overskriften: “Teenville.” Igen i år en utrolig, fantastisk lejr – og vore deltagere kom hjem og var meget beriget og begejstrede. Lejren ledes af Cecilia og Jonas Lykke Martinet og et team dygtige unge lederspirer.

Den obligatoriske te med ris-kiks eller frugt har forsødet timerne – for når de kommer til undervisning hos mig er det er mange timer siden, at de fik deres morgenmad og skolemadpakke.

Med denne velsignelsesfest ønsker vil, at sende vore unge ind i voksenlivet med et stærkt fundament, de kan bygge deres tro på. I forældre kan være stolte af jeres unge.